Selecteer een pagina

Iedereen wil wat van je. Maak jezelf een prioriteit. [Inclusief downloadfile]

Open je mailbox en zie daar: een overzicht van mensen die iets van jou willen. Misschien zit er een verdwaald berichtje tussen van iemand die jou iets leuks wil vertellen. Maar bottom line: bijna iedereen in de mailbox schreeuwt om aandacht, actie of reactie. En die geven we vaak als eerste prioriteit. Nog vóór onze eigen prioriteiten.

 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Evernote
  • Print

Ik heb dat niet eerder op die manier bekeken totdat ik een training volgde van de Amerikaanse coach en auteur Brendon Burchard. In die training kwam de tool, 1 pagina productiviteit, aan bod. Deze manier van de dag beginnen, zorgt ervoor dat je de focus verlegt van klein naar groot. En van andermans agenda naar de eigen agenda. Ook heel fijn: je laat de mailbox stoppen met jou te vertellen wat je dagelijks moet doen.

Voor veel mensen is het een gewoonte dagelijks met de mailbox te beginnen. Tijd om dat los te laten. Ready? Als hulp kun je onderaan de template downloaden. Vergeet niet bij het printen te kiezen voor dubbelzijdig en korte zijde binden.

Ik heb de tool iets aangepast omdat ik (vooruit) plannen belangrijk vind in deze.

 

Stap 1: voorbereiden

 

Projecten
Maak een lijst van jouw projecten. Schrijf voor ieder project drie dingen op die je kunt doen om het een flinke push te geven. Niet de dagelijkse to do’s. Niet de details. Maar grote componenten. The big picture.

Voorbeeld: starten van een online magazine: 1) uitzoeken webhosting 2) look & feel van de website 3) social media plan.

Een overzicht waarmee jij jezelf een prioriteit maakt.
  • Facebook
  • Pinterest
  • Evernote
  • Print

Op wie wacht ik?
Vervolgens denk je na over wie jou informatie, een reactie of feedback schuldig is. Informatie waar jij op wacht en waardoor je niet verder kunt met je projecten. En dat doe je nog steeds met je mailbox gesloten ;-).

Wie moet ik vandaag bereiken?
Maak dan een lijst van mensen die jij vandaag wilt bereiken. Van wie heb jij iets nodig? Een go/no go. Een antwoord. Inspiratie. Om verder te komen met jouw project(en). Brainstorm daar over.

Prioriteiten
Maak een lijst van vijf tot tien dingen die je vandaag MOET doen. 

Maak jezelf een prioriteit. Het is niet egoïstisch maar noodzakelijk.

Stap 2: uitvoeren

 

Projecten
Je start met je projecten. Waarschijnlijk kom je niet aan alle acties toe vandaag. Dat is oké, zolang je de big picture maar op je radar hebt: de projecten waar je aan werkt, de doelen die je daarmee wilt bereiken etc. De acties waar je niet aan toekomt of te veel tijd kosten, plan je direct in. In kleine tijdblokken op meerdere momenten in de week.

Op wie wacht ik?
Zet je mailbox aan (yeah!) en sorteer je mail op afzender. De  verleiding is groot om naar al je ongelezen mail te kijken. Niet doen. Hou vol!  Zoek in je mail naar de mensen op je ‘Op wie wacht ik?’ lijst. Check of je de informatie, waar je op wacht, hebt ontvangen. Is dat niet zo, dan verplaats je die mensen naar je ‘Wie moet ik vandaag bereiken’ lijst om een reminder te sturen.

Wie moet ik vandaag bereiken?
Verstuur vervolgens de mensen die je vandaag wilt bereiken een bericht. Heb je dat gedaan, sluit dan de mailbox weer.

Prioriteiten
Werk aan je lijst met vijf tot tien prioriteiten.

Nadat je de lijsten hebt afgewerkt, gaat je mailbox weer open en verwerk je de overige mailberichten.

Ontdek of deze manier van je dag starten een positieve bijdrage levert de focus te verleggen naar jouw eigen agenda en vooral prioriteiten. Tools zijn er niet om je stijf aan vast te houden. Geef er een eigen kleur aan. Op die manier past het bij JOU en ondersteunt het JOU.

Maak jezelf een prioriteit template

Inspiratie

Meld je aan voor inspiratie & sweet reminders

Je bent succesvol ingeschreven.

Pin It on Pinterest