Selecteer een pagina

Methode Maandag: de Pomodoro Techniek

Op Methode Maandag kies ik een plannings- of productiviteitsmethode uit en ga ik daar dieper op in: wat is de methode, hoe werkt het, voor wie is het geschikt en wat heb jij eraan? Vandaag: de Pomodoro Techniek.

Voor iedere plannings- of productiviteitsmethode geldt: ga er niet verstijfd mee om. Wel serieus…niet rigide. Dat is voor mij de eerste stap. Daarbij geloof ik niet in one size fits all. Stap 2 is dus: chill de * out!

Als je een bureau ziet dat bezaait is met papieren dan is de eerste reactie vaak: ruim op! De ander ziet daar het nut niet van in want z/hij kan alles terugvinden.

  • Facebook
  • Pinterest
  • Evernote
  • Print

Waar jij en ik stapelgek van worden, is voor een ander bittere noodzaak. En zo gaat iedereen op zijn/haar eigen manier ook met tijd om en heeft dus voordeel bij een eigen aanpak. Maar daarover een andere keer meer.

Pas een methode, waar nodig, aan zodat het proces jou ondersteunt en niet andersom. En één methode hoeft wat mij betreft niet voor alle dagen te gelden. Experimenteer ook daarmee. Het kan goed zijn dat bijvoorbeeld de Pomodoro techniek perfect bij jou past op dagen dat je niet vooruit te branden bent terwijl je een hoop moet doen. Maar niet op dagen dat je de hele wereld aankan. Methodes moeten niet contra-productief werken. Uiteindelijk gaat het erom dat je weet hoe verschillende methodes in elkaar zitten, hoe ze bij jou passen om die vervolgens naar eigen inzicht in te zetten om vooruit te komen. Want uiteindelijk gaat productiviteit daar om. Je wilt vooruit komen.

Heb je de Pomodoro techniek al eens gebruikt of ga je het een keer proberen? Ik ben benieuwd of het bij je past.

 

Download de cheat sheet

Inspiratie

Meld je aan voor inspiratie & sweet reminders

Je bent succesvol ingeschreven.

Pin It on Pinterest